Collectief in vakmanschap, beter thuis in afstandsonderwijs

Muziekonderwijs op afstand

Willem van der Krabben bespreekt in deze video hoe je (op afstand) muziekles kan geven. Hij geeft je praktische lestips die je direct kan gebruiken en inspireert je hoe je zelf je lesideeën vormgeeft.  Ga aan de slag en ervaar de positieve energie die muziek jouw leerlingen geeft!

Willem van der Krabben

Willem van der Krabben is zowel uitvoerend als docerend musicus. Hij is actief als drummer bij diverse bands en artiesten, geeft muzieklessen en is als freelancer werkzaam voor stichting Méér Muziek in de Klas. Zowel op het podium als in het klaslokaal wil Willem graag mensen enthousiasmeren voor muziek.

Meer informatie

Willem maakte deze tutorial in samenwerking met Méér Muziek in de Klas. Op hun website vind je meer praktische tips, zoals energizers, muzikale tussendoortjes en lestips van muziekmethoden. Ook kan je je inschrijven voor de Méér Muziek in Huis-tips, een wekelijkse nieuwsbrief met samengestelde muziektips geschikt voor onder-, midden- en bovenbouw!

Lees HIER kort waarom muziekonderwijs belangrijk is.

Lees HIER en/of kijk HIER wat muziek met het brein doet.

Arthur Jaschke, Henkjan Honing en Erik Scherder toonden met hun onderzoek uit 2018 aan dat kinderen die muziekles hadden op de basisschool beter scoorden op planning, werkgeheugen en controle van gedrag in vergelijking met kinderen die geen muziekles hadden. Lees HIER een samenvatting.

Download HIER het artikel The Power of Music – It’s impact on the intellectual, social and personal development of children and young people van Susan Hallam uit 2010.

Lees HIER het boek Art for Arts Sake-The impact of arts education van Ellen Winner en collega’s uit 2013.

Overige links uit de video

Links voor het onderdeel zingen: Zing’es of Zang-LOL

Meespeelpartituren: Musication

Digitale componeer-apps: Chrome Music Lab en Ableton

25 ideeën voor het maken van je eigen muziekinstrument.