Tweede Kamer Verkiezingen

Op 17 maart 2021 gaat Nederland weer naar de stembus. De belangrijkste vraag: Wat gaan politieke partijen voor het onderwijs doen?

Wil je nu al op de hoogte zijn van de verschillende plannen voor het onderwijs? Download dan onze “placemat”, een handig overzicht zodat jíj een weloverwogen keuze kunt maken.


Hét Nationaal Onderwijsdebat – maandag 1 maart

‘Hoe gaat de salariskloof tussen het primair en voortgezet onderwijs gedicht worden? Moet de ouderbijdrage worden afgeschaft? En is latere selectie de oplossing voor kansenongelijkheid?’

Op maandag 1 maart gaan politieke partijen van 19:00 tot 20:30 met elkaar in debat over actuele onderwijsthema’s. Laat je horen tijdens dit interactieve debat. Via een online peilingsvorm kan jij je mening geven! De debaters reageren dan op de uitkomsten. De partijen die aansluiten zijn de VVD, CDA, D66, PvdA, GL, SGP, CU en SP.

We streamen uit hét politieke hart van Nederland: Nieuwspoort in Den Haag!
We zien je graag online op 1 maart op http://www.nieuwspoort.nl

Welkom - Lerarencollectief     Home - Stichting Combo     


Events

3 februari 2021: NL Kiest x EduCAUTION

Ellen was te gast om te praten over wat voor leraren echt belangrijk is bij de verkiezingen.  Kijk terug:


10 februari 2021: NL Kiest x EduCAUTION

Wat vinden schoolleiders dat de politiek de komende vier jaar op moet pakken?
Kijk terug:


1 maart: HÉT NATIONAAL ONDERWIJSDEBAT

Het Lerarencollectief, Ouders & Onderwijs en het LAKS organiseren samen hét onderwijsdebat. Politici gaan met elkaar in debat aan de hand van verschillende stellingen. En jíj kunt live meedoen door middel van een online peilingsvorm.
Volg het hier: www.nieuwspoort.nl


3 maart 2021: NL Kiest x EduCAUTION

Bij docenten en schoolleiders is onderzocht wat zij willen dat er moet veranderen binnen het onderwijs. Hoe denken de politici daarover? Ze gaan met elkaar in debat.
Volg het hier: https://dezwijger.nl/programma/educaution30