Thema avond passend onderwijs

Tumultueuze, maar zeer waardevolle thema-avond Passend Onderwijs

Na een periode van samen voorbereiden en uitgebreid testen was het moment daar; op 7 oktober 2020 organiseerde het Lerarencollectief samen met Ouders & Onderwijs een thema-avond ‘Passend Onderwijs’. Mooi om zo als ouders en leraren de handen ineen te slaan voor onze kinderen/ leerlingen.

Stipt om half 8 zaten we er allemaal klaar voor, maar deed de techniek helaas niet wat we ervan verwacht hadden. Een tumultueuze start met razendsnel schakelen.  Na een korte break konden we écht beginnen met presentaties van Edith Hooge van de Onderwijsraad en Guuske Ledoux van NRO. Ook Lobke Vlaming van Ouders & Onderwijs en Sharon Martens van het Lerarencollectief presenteerden de uitkomsten van hun rapport. Aanwezige ouders en leraren konden via de chat hun vragen aan de betreffende personen stellen.

Daarop volgde een gesprek tussen ouders, leraren en een vijftal onderwijswoordvoerders uit de Tweede Kamer; Kirsten van den Hul, Lisa Westerveld, Rudmer Heerema, Paul van Meenen en Peter Kwint.  Het gesprek werd afgetrapt door een korte reactie van deze woordvoerders op de voorgaande presentaties. Een mooi gesprek volgde, ouders en leraren lieten de chat voorbijvliegen met reacties en vragen. Lobke en Sharon brachten de reacties/ vragen in vanuit de chat of hadden een inbreng vooruitkijkend op de verkiezingen in maart 2021. Met respect voor elkaar en met een gelijk doel voor ogen hebben we met elkaar gesproken over passend onderwijs en wat daarvoor nodig is. Een onwijs mooie en waardevolle avond! En als alle plannen van de onderwijswoordvoerders dan ook nog waarheid mogen worden hebben we iets moois om naar uit te kijken! Laten we het hopen! We blijven ons er in elk geval met zijn allen voor inzetten; ouders, leraren en de onderwijswoordvoerders van de politieke partijen.

Bedankt allemaal! Het smaakt naar meer…
Richting de verkiezingen in maart organiseren we graag weer samen met Ouders & Onderwijs een onderwijsdebat. We nodigen iedereen weer van harte uit daarbij aan te sluiten en een vervolg te geven op dit gesprek.

Namens het Lerarencollectief,

Sharon Martens & Dymphy Weerstand

Thema-avond volledige gesprek

Thema-avond in vogelvlucht

Slotbetoog thema-avond

Lerarencollectief

Ouders en Onderwijs