Denk je ook mee met Groeikracht?

Met Groeikracht willen we bottom-up een verbeter- en onderzoekscultuur in scholen tot stand brengen. We starten met een verbeterdoel vanuit het team, zodat dit goed aansluit bij de specifieke schoolsituatie. Om een goede invulling te geven aan de begeleiding en de werkvormen die we binnen Groeikracht willen gebruiken, zoeken we een aantal leraren en schoolleiders die met ons mee willen denken. Welke werkvormen zijn effectief in de praktijk? Welke interventies waren succesvol? Wat werkt absoluut niet? Aan wat voor soort begeleiding heb je behoefte? Zomaar een aantal vragen die we je graag voorleggen.

Het Nationaal Groeifonds investeert in Ontwikkelkracht, een programma dat bijdraagt aan een sterke kennisinfrastructuur voor het onderwijs en dat de kwaliteit van het onderwijs duurzaam wil versterken. Het programma Ontwikkelkracht verstevigt de verbinding tussen onderwijs en onderzoek. Leraren en schoolleiders zijn intensief betrokken en hun vragen vanuit de onderwijspraktijk staan centraal.

Daarom deze oproep:
Wie wil er online meedenken om Groeikracht verder vorm te geven vanuit de onderwijspraktijk?
We hebben twee opties voor deze sessie:

– woensdag 9 november van 16:00 -17:00 uur
– donderdag 10 november van 19:00-20:00 uur

Ben je lid van het Lerarencollectief? Dan kun je je aanmelden via de Ledenomgeving.

Ben je (nog) geen lid? Voor slechts 1 euro per maand* sluit je je bij ons aan en maak je het mogelijk dat we, als leraren  met leraren, ons vakmanschap vertegenwoordigen. Klik hier voor meer informatie.

*In de CAO-PO ligt vastgelegd dat jij beschikt over een persoonlijk professionaliseringsbudget van 500 euro per jaar. Dit budget mag jij zelf uitgeven aan jouw persoonlijke professionalisering. Omdat een beroepsvereniging ook bijdraagt aan je professionalisering mag je, als leraar in het primair onderwijs, van de 50 euro lidmaatschap, 38 euro terugvragen aan je bestuur. Je betaalt dus zelf slechts 1 euro per maand.