Protocol heropening scholen

Gebruik de knoppen hieronder om het protocol en twee posters te openen.
Er zijn er drie voor het regulier basisonderwijs en drie voor het Speciaal Onderwijs en het Speciaal Basisonderwijs.
Hiernaast is er een algemeen nieuwsbericht primair onderwijs.

Regulier basisonderwijs:

Speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs:

Vandaag is de nieuwsbrief “Protocol heropening scholen” verstuurd naar alle leden van het Lerarencollectief.
Het protocol voor het regulier basisonderwijs vind je hier: 042220_RCO_POR_Protocol_Regulier_def.pdf
Voor het Speciaal Onderwijs: 042220_rco_por_protocol_speciaal.pdf

Heeft u echter nog vragen of opmerkingen, laat ze in de reacties achter.

Nieuwsbrief Protocol heropening scholen

Beste collega’s

De kogel is door de kerk: de scholen gaan op 11 mei weer voorzichtig open. Ondanks alle zorgen die er bij sommigen van jullie nog steeds zijn, laten de eerste peilingen zien dat de meerderheid van de leraren er positief tegenover staat.
Nu het besluit eenmaal is genomen, moeten we er het beste van gaan maken en dat zal niet altijd makkelijk zijn. We gaan daarom proberen jullie zoveel mogelijk hierbij te helpen. Als eerste vind je in de bijlage het protocol heropening basisscholen. In dit document staan richtlijnen die handig zijn bij het gesprek dat je als schoolteam gaat voeren over hoe jullie school de heropening kan vormgeven. In dit document worden een hoop vragen beantwoord, maar er zullen ongetwijfeld nog veel vragen op blijven staan.

Heb je het protocol doorgenomen en heb je nog steeds een of meerdere vragen? Stel die vragen dan op deze pagina.
We gaan ons best doen om zo snel mogelijk antwoorden te vinden op deze vragen.

We zouden het Lerarencollectief niet zijn als we niet ook al geanticipeerd hadden op deze heropening en jullie daar ook praktische handvatten voor willen aanreiken om deze nieuwe periode aan te vliegen. Ronde 5 van de tutorials (opname 22 april, lancering de dag erna!) biedt meteen hulp en inspiratie. Schoolleider Eva Naaijkens deelt hoe je als school jezelf kan voorbereiden op deze nieuwe tijd, Bert Smits leert ons de Vlaamse lessen als het gaat om die heropening, collega-leraar Alma vd Bos werkt vanuit de Rijdende School al jaren met de combinatie tussen onderwijs op afstand en in nabijheid en René van Engelen gaat in op hoe je kan omgaan met je groep in de nieuwe periode die aanbreekt. Daarnaast nog een praktische video van collega Stefan vd Poll over praktijkvakken op afstand! We gaan ook dit samen, zelf doen. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar we hebben in de afgelopen periode al laten zien dat we enorm veel kunnen presteren in korte tijd. Pas wel goed op jezelf en op elkaar.

Blijf gezond, succes met de voorbereidingen voor heropening en hopelijk voor iedereen ook een hele fijne vakantie, die anders zal zijn dan anders, maar die we met z’n allen driedubbel en dwars verdienen.

Groet, Jan en Thijs

129 antwoorden

Reacties zijn gesloten.