Interview met Minister Slob:géén eindtoets groep 8

Naar aanleiding van jullie vragen hielden we vandaag een vraag en antwoordsessie met de minister. Hier legden we de door jullie meest gestelde vragen voor en hadden we het natuurlijk ook over het laatste nieuws van vandaag: het schrappen van de Eindtoets. Dank voor jullie inbreng, helemaal in een week waarin alles anders loopt dan normaal. Zo trots op al deze collega’s die alles op alles zetten om zo goed mogelijk onderwijs te geven in een totaal nieuwe situatie.

Heb je na het zien van deze video nog meer vragen? Stel ze hieronder en wij gaan op zoek naar antwoorden. We gaan dit samen, zelf doen.

Word lid van het Lerarencollectief.

We gaan het samen, zelf doen!

3 antwoorden
 1. AnneliesJoosse
  AnneliesJoosse zegt:

  Dag, voor slechthorenden/doven zou een tolk of ondertiteling fijn zijn. Ook zij zijn onze collega’s.

  Groet, Annelies Joosse

  Beantwoorden
 2. TheJell
  TheJell zegt:

  Ha Jan en Thijs,
  Superfijn deze Q&A. Ik heb alleen toch nog een vraag over de heroverwegingen. In jullie gesprek wordt aangegeven dat je maatwerk moet leveren en moet kijken naar welk soort klas de leerling uitstroomt. Maar zou je nu nog een gegeven advies mogen bijstellen? Of is de route nu aangeven bij het VO dat je van plan was op te hogen bij een goede score en daarmee het de taak van het VO wordt om de lln in het eerste jaar extra goed te monitoren?
  Ik dacht het niet helemaal uit jullie gesprek op te kunnen maken.
  Ga zo door met jullie goede werk!

  Beantwoorden
  • Jan van de Ven
   Jan van de Ven zegt:

   Als je als leraar het resultaat van de Eindtoets wilde afwachten om mogelijk alsnog bij te stellen (omdat je zelf, ouders en/of het kind twijfels het over het advies), dan raden we aan alsnog het gesprek met ouders en kind aan te gaan en samen te bekijken of je het advies alsnog omhoog bijstelt.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *