Reactie van Collectief over het sluiten van scholen vanwege het coronavirus

Het Lerarencollectief raadt alle leraren aan de richtlijnen van het RIVM/GGD te volgen aangaande corona en in samenspraak met collega’s en schoolleider passende maatregelen te treffen op hun eigen school. Uit een flitspeiling van het Lerarencollectief blijkt dat er grote onduidelijkheid bestaat onder leraren na de persconferentie van de drie Brabantse burgemeesters gistermiddag. Binnen een paar uur reageerden honderden leraren op de stelling ‘Het is een goed idee om de scholen in Brabant open te laten’ naar aanleiding van die persconferentie. Ruim 85% van de leraren is het niet met deze stelling eens.

De persconferentie heeft een aantal onduidelijkheden opgeroepen, zoals ook verwoord door Brabantse onderwijsbestuurders, het Lerarencollectief vat de belangrijkste vragen als volgt samen:

  • Hoe verhoudt de oproep tot het ‘optimaal vervullen van de opvangfunctie van scholen’ zich met ‘sociale onthouding’?
  • Kinderen blijken minder vatbaar voor het coronavirus, maar betekent dit ook dat zij het virus niet of minder kunnen overbrengen?
  • Hoe verhoudt de oproep tot het zoveel mogelijk openhouden van de scholen in Noord Brabant zich met vergelijkbare Europese landen die scholen sluiten in hun meest getroffen zones (Spanje, Duitsland) of zelfs overgaan tot landelijk sluiting (Polen, Oostenrijk, Griekenland)?

Een antwoord op deze vragen vanuit het RIVM zou de ontstane onduidelijkheid in relatie met de oproep van de Brabantse Veiligheidsregio kunnen wegnemen.

Uitslag van de poll over het sluiten van scholen vanwege corona

Is het een goed idee om de scholen open te houden. (klik om te vergroten)

Bekijk de peiling-pagina en reacties voor meer informatie en input via https://lerarencollectief.nl/scholen-in-brabant-open-laten/.

12 antwoorden

Reacties zijn gesloten.