Corona Update

Versoepelingen in het basisonderwijs (vanaf 25 september):

 • Onderwijspersoneel hoeft onderling geen 1,5 meter afstand meer te houden.
 • Voor onderwijspersoneel die als niet immuun worden gezien, geldt het advies om twee keer per week preventief een zelftest te doen.
 • Vanaf 20 september gelden nieuwe quarantaineregels: als een kind in de klas besmet is met het coronavirus hoeft niet meer de hele klas in quarantaine. Bij uitbraken met meerdere besmettingen in een groep kan de GGD nog wel adviseren om in quarantaine te gaan.
 • Deze basisregels blijven gelden: was vaak de handen, geef elkaar de ruimte, zorg voor frisse lucht, blijf thuis bij klachten en laat u testen bij de GGD. Wie positief test gaat in quarantaine.

Meer info en recente protocollen: https://www.lesopafstand.nl/

Jouw vragen

Laat hieronder je vragen achter! Wij bundelen deze en beantwoorden ze of laten ze beantwoorden.

Dank! Groet de Lerarenraad

135 antwoorden
« Oudere reacties
 1. Eva
  Eva zegt:

  Ik werk op dit moment nog thuis, omdat mijn partner in de risicogroep zit. Mijn collega’s werken wel op school.
  Nadat in het begin alle vergaderingen/studiemomenten via Teams plaatsvonden, is dat sinds vorige week veranderd. Vergaderingen, studiedagen etc. vinden nu allemaal fysiek op school plaats. Was het niet de afspraak dat scholen alleen open zijn voor onderwijs en dat andere momenten online moeten plaatsvinden? Of heb ik dat verkeerd begrepen en mag elke school dat voor zichzelf beslissen?

  Beantwoorden
 2. Aafke
  Aafke zegt:

  Vanwege risicogroep zou ik als basispooler alleen op mijn stamschool willen werken. Kunnen jullie aangeven of dat mogelijk zou moeten zijn? Of kan ik verplicht worden om ergens in te vallen en als ik dat niet doe om ontslag te moeten nemen?

  Beantwoorden
 3. barbaravgessel
  barbaravgessel zegt:

  Hallo,

  Op onze school stellen ze de mondkapjes verplicht voor de leerlingen van de groepen 7/8. Volgens mij is het een advies en kan school dit niet verplichten? Daarnaast worstel ik met het feit of ik dat moet gaan handhaven. Ik voel daar eerlijk gezegd niets voor. Ben ik dat verplicht? Ik maak me zorgen over al die maatregelen die het werk bijna onuitvoerbaar maken. Kan ik aansprakelijk worden gesteld als er een maatregel niet voldoende uitgevoerd kan worden?

  Beantwoorden
 4. Linda
  Linda zegt:

  Hoe gaat het wanneer mijn dochtertje van 4 niet naar school mag vanwege snotneus, klachten of quarantaine vanuit haar school?
  Mijn man werkt in een cruciale beroepsgroep.
  Mag ik dan thuisblijven als leerkracht zijnde?
  Opa’s en oma’s inschakelen is dan namelijk geen optie.

  Beantwoorden
  • Roos
   Roos zegt:

   Ik zit met hetzelfde probleem. School van mijn dochter heeft gezegd: kinderen met snotneus mogen niet komen. Wat ik ook heel logisch vind.

   En dan? Mijn vriend werkt ook in een vitale sector.

   Moet ik dan verlof opnemen? En mijn klas thuisblijven?

  • Evelien
   Evelien zegt:

   Hier hetzelfde!!
   Genoeg juffen met jonge basisschoolkindjes toch?

   Oppas vragen omdat ons eigen kind niet naar school mag, best heel raar toch? Dat horen we zelf op te vangen!

 5. Danielle Meijer
  Danielle Meijer zegt:

  Het is mij nog steeds niet duidelijk hoe je kunt weten of er corona heerst in je groep als ouders weigeren om hun kind te laten testen

  Beantwoorden
 6. Sonja
  Sonja zegt:

  Bij ons op school vangt de BSO 25 leerlingen op in de noodopvang, groep 1 tm 7. Dit zijn leerlingen van 3 scholen. In 1 ruimte in de school. Wij werken in cohorten, verschillende start- en eindtijden, eigen pauzes etc. Zinloos als de bso zo is georganiseerd, kunnen niet splitsen vanwege inzet. Als dit niet wordt geregeld kun je alle regels om een virusinfectie te voorkomen eigenlijk skippen toch? Grote zorgen hierdoor bij onderwijzend personeel.

  Beantwoorden
 7. Lenny
  Lenny zegt:

  Bij de eerste aankondiging over de heropening scholen heeft Slob aangegeven dat je in overleg met je werkgever vervangend werk kon doen als je mantelzorger was of in de risico groep zat of thuis iemand had in de risicogroep. Dit is bij mij het geval, zoals bij velen. Ik wil dus thuis werken of onder veiligere omstandigheden. Nu is het niet duidelijk of met deze belofte van Slob, mijn vervanging geregeld kan worden en of ik dus vervangen mag worden. Anders zit mijn klas dus zonder leerkracht. Kunnen jullie hier duidelijkheid over geven?

  Beantwoorden
« Oudere reacties

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *